dc.contributor | Várallyay Éva (lektor) | hu_HU |
dc.creator | Nyitray László | hu_HU |
dc.creator | Alexa Anita | hu_HU |
dc.creator | Fodor Krisztián | hu_HU |
dc.creator | Garai Ágnes | hu_HU |
dc.creator | Glatz Gábor | hu_HU |
dc.creator | Radnai László | hu_HU |
dc.creator | Rapali Péter | hu_HU |
dc.creator | Szakács Dávid | hu_HU |
dc.creator | Várkuti Boglárka | hu_HU |
dc.creator | Zeke András | hu_HU |
dc.date | 2013-06-13 | hu_HU |
dc.date.accessioned | 2019-11-28T19:32:24Z | |
dc.date.available | 2019-11-28T19:32:24Z | |
dc.identifier.uri | http://dtk.tankonyvtar.hu/xmlui/handle/123456789/11971 | |
dc.description | A géntechnológia és fehérjemérnökség című elektronikus jegyzet elsősorban a mesterképzésben molekuláris szintű biológiát tanuló egyetemi hallgatók számára készült, de bármely, a rekombináns DNS technológia iránt érdeklődő hallgató, vagy már végzett kutató számára is hasznos információkat tartalmaz. A jegyzet szerkezetét és tartalmát az ELTE-n idestova több mint húsz éve tanított géntechnológia tárgy oktatása során szerzett tapasztalatok alapján állítottuk össze. Mivel a jegyzetírásban közreműködő szerzőgárda minden tagja az ELTE Biokémia Tanszék munkatársa, ahol hagyományosan fehérjetudománnyal foglakozunk, ezért a könyv hangsúlyozottan „biokémikusi” szemléletre épül. Ebből a tényből adódik, hogy a fehérjetudományban általunk is használt géntechnológiai módszereket nagyobb részletességgel tárgyaljuk, viszont nem megyünk bele mélyen például a géntechnológiában nélkülözhetetlen mikrobiális és eukarióta sejttenyésztési módszerek részletezésére. Szintén kevesebb teret szentelünk a molekuláris genetikai, funkcionális genomikai, molekuláris sejtbiológiai, molekuláris mikrobiológiai, virológiai, növénybiológiai és más molekuláris szintű biológiai kutatásokban alkalmazható „speciális” módszerek bemutatására. | hu_HU |
dc.format | application/epub+zip | hu_HU |
dc.format | application/pdf | hu_HU |
dc.language | hu | hu_HU |
dc.publisher | Eötvös Loránd Tudományegyetem | hu_HU |
dc.rights | Eötvös Loránd Tudományegyetem Biológiai Intézet | hu_HU |
dc.subject | molekuláris klónozás | hu_HU |
dc.subject | rekombináns DNS | hu_HU |
dc.subject | PCR | hu_HU |
dc.subject | szekvenálás | hu_HU |
dc.subject | mutagenezis | hu_HU |
dc.title | Géntechnológia és fehérjemérnökség | hu_HU |
dc.type | Egyetemi jegyzet | hu_HU |
dtk.fir | természettudomány | hu_HU |
dtk.oecd | 04. Mezőgazdaság-tudományok::04.04. Mezőgazdasági biotechnológia::04.04.02. Géntechnológia | hu_HU |
dtk.player | epubreader | hu_HU |
dtk.purchase | TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0073 Eötvös Loránd Tudományegyetem | hu_HU |
dtk.size | 254 p. | hu_HU |
dtk.type | book | hu_HU |
dtk.udc | ---- FŐTÁBLÁZAT::0 ÁLTALÁNOS TARTALMÚ ÍRÁSMŰVEK. TUDOMÁNY ÉS KULTÚRA. ISMERETEK. SZERVEZETEK. INFORMÁCIÓ. DOKUMENTÁCIÓ. KÖNYVTÁR. INTÉZMÉNYEK. PUBLIKÁCIÓK. KIADVÁNYOK::005 Menedzsment::57 Biológia::57.01/.08 A biológia elméleti szempontjait, jellemzőit és tulajdonságait stb. kifejező speciális alosztások::57.08 Biológiai technika, kísérleti módszerek és felszerelés általában | hu_HU |
dtk.udc | ---- FŐTÁBLÁZAT::0 ÁLTALÁNOS TARTALMÚ ÍRÁSMŰVEK. TUDOMÁNY ÉS KULTÚRA. ISMERETEK. SZERVEZETEK. INFORMÁCIÓ. DOKUMENTÁCIÓ. KÖNYVTÁR. INTÉZMÉNYEK. PUBLIKÁCIÓK. KIADVÁNYOK::006 Termékek, eljárások, súlyok, mértékegységek és az idő szabványosítása::60 Az alkalmazott tudományokra vonatkozó általános kérdések::606 A biotechnológia alkalmazása | hu_HU |
dtk.udc | ---- FŐTÁBLÁZAT::0 ÁLTALÁNOS TARTALMÚ ÍRÁSMŰVEK. TUDOMÁNY ÉS KULTÚRA. ISMERETEK. SZERVEZETEK. INFORMÁCIÓ. DOKUMENTÁCIÓ. KÖNYVTÁR. INTÉZMÉNYEK. PUBLIKÁCIÓK. KIADVÁNYOK::005 Menedzsment::57 Biológia::575 Általános genetika. Általános citogenetika | hu_HU |