Rövidített megjelenítés

dc.contributorFigler, Mária Prof. Dr.
dc.creatorGubicskóné Kisbenedek, Andrea Dr.
dc.creatorBreitenbach, Zita
dc.creatorUngár, Tamás Lászlóné
dc.creatorPolyák, Éva Dr.
dc.creatorSzabó, Zoltán
dc.date2021
dc.date.accessioned2022-06-14T06:58:31Z
dc.date.available2022-06-14T06:58:31Z
dc.identifier.isbn978-963-226-834-7
dc.identifier.urihttp://dtk.tankonyvtar.hu/xmlui/handle/123456789/14503
dc.description.abstractAz epidemiológiai alapok elsajátításához ad átfogó ismeretet. Foglalkozik az epidemiológiai jelenségek mérésének lehetőségeivel, ismerteti a különböző szűrővizsgálat fajtákat, illetve epidemiológiai vizsgáló típusokat. A hazai lakosság egészségi állapotának jellemzésére alkalmas indikátorokat. Továbbá az epidemiológiai adatbázisokat ismerteti az epidemiológia alapjai fejezet. Bevezetés a táplálkozásepidemiológiába. A táplálkozás vizsgálatára alkalmazott leggyakoribb epidemiológiai módszerek ismertetése. A hazai táplálkozásepidemiológiai vizsgálatok rövid összefoglalása. A táplálkozási tényezők és étrendi összetevők befolyásolni tudják egyes gének működését. Ezt taglalja részletesen az epigenetika fejezet, míg a nutrigenomikai rész a szervezet és az elfogyasztott táplálék között kialakuló génexpressziós változásokról tájékoztat. Az egészségmegőrző diéták fejezet bemutatja és szűk keretek között értékeli is ezeket az étrendeket, mindamellett komplex egészségszemlélet kialakítását is célozza.hu_HU
dc.formatpdfhu_HU
dc.languagehuhu_HU
dc.publisherMedicina Könyvkiadó Zrt.hu_HU
dc.rightsPécsi Tudományegyetemhu_HU
dc.rightsGubicskóné Kisbenedek, Andrea Dr.hu_HU
dc.rightsBreitenbach, Zitahu_HU
dc.rightsUngár, Tamás Lászlónéhu_HU
dc.rightsPolyák, Éva Dr.hu_HU
dc.rightsSzabó, Zoltánhu_HU
dc.subjectepidemiológiai alapfogalmakhu_HU
dc.subjectszűrővizsgálatokhu_HU
dc.subjectvizsgálat típusokhu_HU
dc.subjecttáplálkozásepidemiológiahu_HU
dc.subjectélelmiszer összetételi adatbázisokhu_HU
dc.subjecttápanyagtáblázathu_HU
dc.subjectélelmiszerfogyasztáshu_HU
dc.subjectepigenetikahu_HU
dc.subjectnutrigenomikahu_HU
dc.titleTáplálkozás epidemiológiai ismeretekhu_HU
dc.typeLearning Objecthu_HU
dtk.firorvosesegeszsegtudomanyhu_HU
dtk.purchaseBeszerzési források::Pécsi Tudományegyetem EFOP-3.4.3-16-2016-00005hu_HU
dtk.typeetananyaghu_HU
dtk.udcUDC FŐTÁBLÁZAT::6 ALKALMAZOTT TUDOMÁNYOK. ORVOSTUDOMÁNY. MŰSZAKI TUDOMÁNYOKhu_HU


A dokumentumhoz tartozó fájlok

Thumbnail

A dokumentum a következő gyűjtemény(ek)ben található meg

Rövidített megjelenítés