Rövidített megjelenítés

dc.creatorGergely Sándorhu_HU
dc.date2012-01-01hu_HU
dc.date.accessioned2019-08-07T14:52:17Z
dc.date.available2019-08-07T14:52:17Z
dc.identifierISBN 978-963-9941-39-7hu_HU
dc.identifier.urihttp://dtk.tankonyvtar.hu/xmlui/handle/123456789/2950
dc.descriptionA könyv célja, hogy a hallgatók megismerjék a növényi tüzelés általános kérdéseit, növényi tüzelőanyagok tüzelés útján történő hasznosítását: égetést, pirolízist, a nedvesség tartalom kérdéseit. Bemutatásra kerülnek a tüzelést jellemző mennyiségek: égéshő, fűtőérték, szerves vegyületek, növényi anyagok energetikai szempontból történő felosztása, jellemzése (dendromassza származékok, fitomassza származékok). A tananyag külön kitér mezőgazdasági, erdészeti melléktermékek éves mennyiségére, főbb jellemzőire, a növényi tüzelőanyagok előkészítése tüzelésre, a feldolgozási szintekre: apríték, szecska, pellet, brikett, pogácsa, bontott bála.hu_HU
dc.formatapplication/ziphu_HU
dc.languagehuhu_HU
dc.publisherKároly Róbert Főiskolahu_HU
dc.rightsGergely Sándorhu_HU
dc.rightsKároly Róbert Főiskolahu_HU
dc.sourceIrodalomjegyzékben felsorolva a felhasznált forrásmunkák jegyzékehu_HU
dc.subjectenergetikai biomasszahu_HU
dc.subjectnövényi tüzeléshu_HU
dc.subjecttüzelést jellemző mennyiségekhu_HU
dc.subjectzöldenergiahu_HU
dc.subjectzöldenergia faültetvény létesítéshu_HU
dc.subjectzöldenergia faültetvény ápoláshu_HU
dc.subjectfenntartható fejlődéshu_HU
dc.titleBiomasszatüzeléshu_HU
dc.typeFőiskolai tananyaghu_HU
dtk.firagrárhu_HU
dtk.oecd04. Mezőgazdaság-tudományok::04.04. Mezőgazdasági biotechnológiahu_HU
dtk.oecd02. Műszaki és technológiai tudományok::02.08. Ipari biotechnológia::02.08.03. Biotermékek (olyan termékek, amiket biológiai alapanyagokból állítanak elő) bioanyagok, bioműanyagok, bioüzemanyagok, biológiailag előállított tömeg- és finomvegyszerek, biológiailag előállított új anyagokhu_HU
dtk.purchaseTÁMOP-4.1.2/A/2-10/1-2010-0010 Károly Róbert Főiskolahu_HU
dtk.size52.96 MBhu_HU
dtk.typeelearninghu_HU
dtk.udc---- FŐTÁBLÁZAT::0 ÁLTALÁNOS TARTALMÚ ÍRÁSMŰVEK. TUDOMÁNY ÉS KULTÚRA. ISMERETEK. SZERVEZETEK. INFORMÁCIÓ. DOKUMENTÁCIÓ. KÖNYVTÁR. INTÉZMÉNYEK. PUBLIKÁCIÓK. KIADVÁNYOK::006 Termékek, eljárások, súlyok, mértékegységek és az idő szabványosítása::60 Az alkalmazott tudományokra vonatkozó általános kérdések::606 A biotechnológia alkalmazásahu_HU
dtk.udc---- FŐTÁBLÁZAT::0 ÁLTALÁNOS TARTALMÚ ÍRÁSMŰVEK. TUDOMÁNY ÉS KULTÚRA. ISMERETEK. SZERVEZETEK. INFORMÁCIÓ. DOKUMENTÁCIÓ. KÖNYVTÁR. INTÉZMÉNYEK. PUBLIKÁCIÓK. KIADVÁNYOK::006 Termékek, eljárások, súlyok, mértékegységek és az idő szabványosítása::62 Mérnöki tudományok. Technika általában::620 Anyagvizsgálat. Anyagismeret. Erőművek. Energiagazdálkodás::620.9 Energiagazdálkodás általábanhu_HU


A dokumentumhoz tartozó fájlok

Thumbnail

A dokumentum a következő gyűjtemény(ek)ben található meg

Rövidített megjelenítés