dc.contributor | St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet | hu_HU |
dc.creator | Petercsák Tivadar | hu_HU |
dc.date | 2012-08-31 | hu_HU |
dc.date.accessioned | 2019-08-07T15:08:02Z | |
dc.date.available | 2019-08-07T15:08:02Z | |
dc.identifier.uri | http://dtk.tankonyvtar.hu/xmlui/handle/123456789/3175 | |
dc.description | A tantárgy célja, hogy a hallgatók széleskörű áttekintést kapjanak a szőlő és a bor népi tradícióiról, tárgyi világáról, a magyar falvak és mezővárosok lakói témával
kapcsolatos hiedelmeiről, szokásairól, a hétköznapokhoz és az ünnepekhez fűződő hagyományokról. | hu_HU |
dc.format | application/pdf | hu_HU |
dc.language | hu | hu_HU |
dc.publisher | Eszterházy Károly Főiskola | hu_HU |
dc.rights | Petercsák Tivadar | hu_HU |
dc.rights | Eszterházy Károly Főiskola | hu_HU |
dc.rights | St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet | hu_HU |
dc.source | eredeti információforrás | hu_HU |
dc.subject | néphagyomány | hu_HU |
dc.subject | folklór | hu_HU |
dc.subject | népművészet | hu_HU |
dc.subject | népköltészet | hu_HU |
dc.subject | szőlővédő szentek | hu_HU |
dc.subject | szüret | hu_HU |
dc.subject | szőlőmotívum | hu_HU |
dc.subject | borkészítés | hu_HU |
dc.subject | borosedények | hu_HU |
dc.title | A szőlő és a bor a néphagyományban | hu_HU |
dc.type | Egyetemi tananyag | hu_HU |
dtk.fir | agrár | hu_HU |
dtk.oecd | 04. Mezőgazdaság-tudományok::04.01. Mezőgazdaság, erdészet, halászat::04.01.07. Növénytermesztés és növényvédelem | hu_HU |
dtk.purchase | TÁMOP-4.1.2/A/2-10/1-2010-0009 Eszterházy Károly Főiskola | hu_HU |
dtk.size | 139 p. | hu_HU |
dtk.type | elearning | hu_HU |
dtk.udc | ---- FŐTÁBLÁZAT::0 ÁLTALÁNOS TARTALMÚ ÍRÁSMŰVEK. TUDOMÁNY ÉS KULTÚRA. ISMERETEK. SZERVEZETEK. INFORMÁCIÓ. DOKUMENTÁCIÓ. KÖNYVTÁR. INTÉZMÉNYEK. PUBLIKÁCIÓK. KIADVÁNYOK::006 Termékek, eljárások, súlyok, mértékegységek és az idő szabványosítása::66 Vegyipar és rokon iparágak. Kémiai technológia::663 Mikrobiológiai iparok. Erjedési iparok. Italipar. Élvezeti cikkek ipara. Szeszipar::663.2 Bor. Borkészítés. Borászat | hu_HU |