Rövidített megjelenítés

dc.creatorBékefi Zsuzsannahu_HU
dc.creatorBujdosó Gézahu_HU
dc.creatorKovács Szilviahu_HU
dc.creatorSzalay Lászlóhu_HU
dc.creatorTóth Magdolnahu_HU
dc.date2013hu_HU
dc.date.accessioned2019-08-08T09:32:22Z
dc.date.available2019-08-08T09:32:22Z
dc.identifier.urihttp://dtk.tankonyvtar.hu/xmlui/handle/123456789/3521
dc.descriptionA gyümölcsfajták főbb hasznosítható értékei és az ezt meghatározó tényezők. Almanemesítési irányzatok és célok a világon. Hazai termesztésre javasolható új fajták és fajtajelöltek. Körtenemesítési irányzatok és célok a világon. Az európai és ázsiai körte fajtaújdonságai. Őszibarack nemesítési irányzatok és nemzetközi eredmények. Új őszibarack- és nektarinfajták.A kajszi hazai és külföldi nemesítésének főbb szempontjai és eredményei. Hazai és külföldi újdonságok.Az európai és a japánszilva nemesítésének főbb irányai és legújabb eredményei. A cseresznye és meggy hazai és külföldi nemesítésének főbb szempontjai és eredményei. Hazai és külföldi újdonságok.A gyümölcsnemesítés és a fajtaértékelés legújabb hazai és külföldi eredményei. Fajtaérték vizsgálatok szempontjai, módszerei és új eredményei. A fajtaminősítés és fajtaoltalom hazai és nemzetközi gyakorlata. A fajtaválasztás szempontjai az árugyümölcs-termesztésben. Üzemen és ültetvényen belüli faj- és fajtatársítás.Régi gyümölcsfajták mai jelentősége. Néhány gyümölcsfajta beltartalmi értékeinek meghatározása laboratóriumi gyakorlatokon.A gyümölcsminőség értékelése a nemesítés és a fajtaértékelés során (laboratóriumi gyakorlat).Gyümölcs fogyasztói tesztek és profilanalitikai érzékszervi vizsgálati módszerek.hu_HU
dc.formatapplication/pdfhu_HU
dc.languagehuhu_HU
dc.publisherBudapesti Corvinus Egyetemhu_HU
dc.rightsBékefi Zsuzsannahu_HU
dc.rightsBudapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karhu_HU
dc.rightsBujdosó Gézahu_HU
dc.rightsKovács Szilviahu_HU
dc.rightsSzalay Lászlóhu_HU
dc.rightsTóth Magdolnahu_HU
dc.source978-963-503-537-3hu_HU
dc.subjectalmatermesztéshu_HU
dc.subjectalmanemesítéshu_HU
dc.subjectkörtetermesztéshu_HU
dc.subjectkörtenemesítéshu_HU
dc.subjectcseresznyetermesztéshu_HU
dc.subjectcseresznyenemesítéshu_HU
dc.subjectszilvatermesztéshu_HU
dc.subjectszilvanemesítéshu_HU
dc.subjectnemesítés genetikai forrásaihu_HU
dc.subjectkajszi nemesítésehu_HU
dc.subjectőszibarack- és nektarinfajtákhu_HU
dc.subjectbogyósgyümölcsűekhu_HU
dc.subjecthéjas gyümölcsfajokhu_HU
dc.subjectdiónemesítéshu_HU
dc.titleGyümölcsfajta-értékeléshu_HU
dc.typeTexthu_HU
dtk.firagrárhu_HU
dtk.oecd04. Mezőgazdaság-tudományok::04.01. Mezőgazdaság, erdészet, halászat::04.01.05. Kertészet és szőlészethu_HU
dtk.oecd04. Mezőgazdaság-tudományok::04.01. Mezőgazdaság, erdészet, halászat::04.01.07. Növénytermesztés és növényvédelemhu_HU
dtk.playerpdfplayerhu_HU
dtk.purchaseTÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0028 Budapesti Corvinus Egyetemhu_HU
dtk.typebookhu_HU
dtk.udc---- FŐTÁBLÁZAT::0 ÁLTALÁNOS TARTALMÚ ÍRÁSMŰVEK. TUDOMÁNY ÉS KULTÚRA. ISMERETEK. SZERVEZETEK. INFORMÁCIÓ. DOKUMENTÁCIÓ. KÖNYVTÁR. INTÉZMÉNYEK. PUBLIKÁCIÓK. KIADVÁNYOK::006 Termékek, eljárások, súlyok, mértékegységek és az idő szabványosítása::63 Mezőgazdaság. Erdőgazdaság. Állattenyésztés. Vadászat. Halászat::631/635 Mezőgazdasági üzemtan. Szántóföldi növénytermesztés és kertészet::633/635 Kertészet általában::634 Gyümölcstermesztéshu_HU


A dokumentumhoz tartozó fájlok

Thumbnail
Thumbnail

A dokumentum a következő gyűjtemény(ek)ben található meg

Rövidített megjelenítés