dc.creator | Békefi Zsuzsanna | hu_HU |
dc.creator | Bujdosó Géza | hu_HU |
dc.creator | Kovács Szilvia | hu_HU |
dc.creator | Szalay László | hu_HU |
dc.creator | Tóth Magdolna | hu_HU |
dc.date | 2013 | hu_HU |
dc.date.accessioned | 2019-08-08T09:32:22Z | |
dc.date.available | 2019-08-08T09:32:22Z | |
dc.identifier.uri | http://dtk.tankonyvtar.hu/xmlui/handle/123456789/3521 | |
dc.description | A gyümölcsfajták főbb hasznosítható értékei és az ezt meghatározó tényezők. Almanemesítési irányzatok és célok a világon. Hazai termesztésre javasolható új fajták és fajtajelöltek. Körtenemesítési irányzatok és célok a világon. Az európai és ázsiai körte fajtaújdonságai. Őszibarack nemesítési irányzatok és nemzetközi eredmények. Új őszibarack- és nektarinfajták.A kajszi hazai és külföldi nemesítésének főbb szempontjai és eredményei. Hazai és külföldi újdonságok.Az európai és a japánszilva nemesítésének főbb irányai és legújabb eredményei. A cseresznye és meggy hazai és külföldi nemesítésének főbb szempontjai és eredményei. Hazai és külföldi újdonságok.A gyümölcsnemesítés és a fajtaértékelés legújabb hazai és külföldi eredményei. Fajtaérték vizsgálatok szempontjai, módszerei és új eredményei. A fajtaminősítés és fajtaoltalom hazai és nemzetközi gyakorlata.
A fajtaválasztás szempontjai az árugyümölcs-termesztésben. Üzemen és ültetvényen belüli faj- és fajtatársítás.Régi gyümölcsfajták mai jelentősége. Néhány gyümölcsfajta beltartalmi értékeinek meghatározása laboratóriumi gyakorlatokon.A gyümölcsminőség értékelése a nemesítés és a fajtaértékelés során (laboratóriumi gyakorlat).Gyümölcs fogyasztói tesztek és profilanalitikai érzékszervi vizsgálati módszerek. | hu_HU |
dc.format | application/pdf | hu_HU |
dc.language | hu | hu_HU |
dc.publisher | Budapesti Corvinus Egyetem | hu_HU |
dc.rights | Békefi Zsuzsanna | hu_HU |
dc.rights | Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar | hu_HU |
dc.rights | Bujdosó Géza | hu_HU |
dc.rights | Kovács Szilvia | hu_HU |
dc.rights | Szalay László | hu_HU |
dc.rights | Tóth Magdolna | hu_HU |
dc.source | 978-963-503-537-3 | hu_HU |
dc.subject | almatermesztés | hu_HU |
dc.subject | almanemesítés | hu_HU |
dc.subject | körtetermesztés | hu_HU |
dc.subject | körtenemesítés | hu_HU |
dc.subject | cseresznyetermesztés | hu_HU |
dc.subject | cseresznyenemesítés | hu_HU |
dc.subject | szilvatermesztés | hu_HU |
dc.subject | szilvanemesítés | hu_HU |
dc.subject | nemesítés genetikai forrásai | hu_HU |
dc.subject | kajszi nemesítése | hu_HU |
dc.subject | őszibarack- és nektarinfajták | hu_HU |
dc.subject | bogyósgyümölcsűek | hu_HU |
dc.subject | héjas gyümölcsfajok | hu_HU |
dc.subject | diónemesítés | hu_HU |
dc.title | Gyümölcsfajta-értékelés | hu_HU |
dc.type | Text | hu_HU |
dtk.fir | agrár | hu_HU |
dtk.oecd | 04. Mezőgazdaság-tudományok::04.01. Mezőgazdaság, erdészet, halászat::04.01.05. Kertészet és szőlészet | hu_HU |
dtk.oecd | 04. Mezőgazdaság-tudományok::04.01. Mezőgazdaság, erdészet, halászat::04.01.07. Növénytermesztés és növényvédelem | hu_HU |
dtk.player | pdfplayer | hu_HU |
dtk.purchase | TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0028 Budapesti Corvinus Egyetem | hu_HU |
dtk.type | book | hu_HU |
dtk.udc | ---- FŐTÁBLÁZAT::0 ÁLTALÁNOS TARTALMÚ ÍRÁSMŰVEK. TUDOMÁNY ÉS KULTÚRA. ISMERETEK. SZERVEZETEK. INFORMÁCIÓ. DOKUMENTÁCIÓ. KÖNYVTÁR. INTÉZMÉNYEK. PUBLIKÁCIÓK. KIADVÁNYOK::006 Termékek, eljárások, súlyok, mértékegységek és az idő szabványosítása::63 Mezőgazdaság. Erdőgazdaság. Állattenyésztés. Vadászat. Halászat::631/635 Mezőgazdasági üzemtan. Szántóföldi növénytermesztés és kertészet::633/635 Kertészet általában::634 Gyümölcstermesztés | hu_HU |