dc.contributor | Szolnoki Főiskola | hu_HU |
dc.creator | Pólya Éva | hu_HU |
dc.creator | Bata Melinda | hu_HU |
dc.date | 2012-12-13 | hu_HU |
dc.date.accessioned | 2019-08-08T10:51:22Z | |
dc.date.available | 2019-08-08T10:51:22Z | |
dc.identifier.uri | http://dtk.tankonyvtar.hu/xmlui/handle/123456789/4289 | |
dc.description | A gazdasági válság hatására árérzékenyebbé és tudatosabbá váltak a magyar vásárlók, és a bevásárlási alkalmak is tervezettebbek lettek. A vásárlási helyszínek megválasztásakor az áru frissessége, az árszínvonal és a választék továbbra is a legfontosabb szempontok, viszont megnőtt annak a jelentősége, hogy az adott bolt vagy lánc milyen akciókat és promóciókat kínál a vásárlók számára. Kutatásokból kiderül, hogy kevesebbszer megyünk vásárolni, mint a korábbi években. A vásárlási gyakoriság csökkenése egyben azt is jelenti, hogy a háztartások által látogatott boltok köre bővült, egy-egy jó ajánlat kedvéért a vásárló hajalmos messzebbre is elmenni, a kényelem kevésbé játszik szerepet. A vásárlási helyszínek megválasztásakor az előző évek felmérései alapján konzisztensen az áru frissessége az árszínvonal és a választék voltak hazánkban a legfontosabb szempontok. Megfigyelhető, hogy a válság hatására csökkent e szempontok relatív súlya, és erőteljesen megnőtt annak a jelentősége, hogy az adott bolt vagy lánc milyen akciókat és promóciókat kínál a vásárlók számára. A körbevásárlás hatására csökken a boltok iránti lojalitás, vagyis jobban szétaprózódik a boltok között a vásárlók költése. | hu_HU |
dc.format | text/xml | hu_HU |
dc.language | hu | hu_HU |
dc.publisher | Szolnoki Főiskola | hu_HU |
dc.rights | Pólya Éva | hu_HU |
dc.rights | Bata Melinda | hu_HU |
dc.rights | Szolnoki Főiskola | hu_HU |
dc.source | ISSN 1585-6216 | hu_HU |
dc.subject | fogyasztói magatartás | hu_HU |
dc.subject | vásárlási szokások | hu_HU |
dc.subject | akciók | hu_HU |
dc.subject | élelmiszerek | hu_HU |
dc.subject | tudatos vásárló | hu_HU |
dc.subject | vásárlási gyakoriság | hu_HU |
dc.title | Vásárlási szokások vizsgálata élelmiszer termékek esetében | hu_HU |
dc.type | Text | hu_HU |
dtk.fir | gazdaságtudományok | hu_HU |
dtk.oecd | 05. Társadalomtudományok::05.02. Közgazdasági és gazdálkodástudományok | hu_HU |
dtk.purchase | TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0005 Szolnoki Főiskola | hu_HU |
dtk.size | 3 p | hu_HU |
dtk.type | magazin | hu_HU |
dtk.udc | ---- FŐTÁBLÁZAT::0 ÁLTALÁNOS TARTALMÚ ÍRÁSMŰVEK. TUDOMÁNY ÉS KULTÚRA. ISMERETEK. SZERVEZETEK. INFORMÁCIÓ. DOKUMENTÁCIÓ. KÖNYVTÁR. INTÉZMÉNYEK. PUBLIKÁCIÓK. KIADVÁNYOK::003 Írásrendszerek és írások::36 Gondoskodás az élet szellemi és anyagi szükségleteiről::366 A fogyasztás kérdései | hu_HU |
dtk.udc | ---- FŐTÁBLÁZAT::0 ÁLTALÁNOS TARTALMÚ ÍRÁSMŰVEK. TUDOMÁNY ÉS KULTÚRA. ISMERETEK. SZERVEZETEK. INFORMÁCIÓ. DOKUMENTÁCIÓ. KÖNYVTÁR. INTÉZMÉNYEK. PUBLIKÁCIÓK. KIADVÁNYOK::006 Termékek, eljárások, súlyok, mértékegységek és az idő szabványosítása::65 Ipari, kereskedelmi, közlekedési és távközlési üzemek szervezése és vezetése. Közönségkapcsolataik::658 Üzletvezetés. Vállalatirányítás. Kereskedelmi szervezés::658.8 Marketing. Értékesítés. Eladás. Elosztás | hu_HU |